THERAPIE

Helaas is er momenteel een wachtlijst.

LICHAAMSGERICHTE PSYCHOTHERAPIE

Alleen praten is vaak niet genoeg

Ik help je graag je emoties, via je lichaam, eerder te herkennen zodat je meer grip krijgt op je leven.

Wat kan je verwachten

We maken ruimte voor jou. Ruimte om stil te staan bij je gevoelens, je gedachten en vooral bij je lichaamssignalen. Opgetrokken schouders, gebalde vuisten, op elkaar geklemde kaken, onrustige voeten, wat betekenen ze voor jou? Moet er nog een beweging worden afgemaakt waar nooit ruimte voor was? Rennen? Schoppen? Duwen? Of wil je lichaam wegduiken, zich klein maken. Wil het ergens naar toe? Of juist vandaan?

In een veilige bedding, verankerd in je lichaam, op de grond onderzoeken we wat jij nodig hebt om meer grip te ervaren. We maken de verbinding tussen je emoties, je gedachtes en je lichaamssignalen zodat je je één geheel gaat voelen.
Je leert hoe je lichaamsbeleving en beweging je kunnen helpen om steviger te staan, te verzachten, spanning te ontladen en ruimte in te nemen. Zodat je weer in je kracht komt te staan.

Methodes waar we mee werken:
 • schematherapie
 • familie-opstellingen
 • mindfulness
 • lichaamsgericht spiegelen
 • weerbaarheid en assertiviteitstraining,
 • spel, dans, sport
 • Individuele EFT – Emotionally Focussed couples therapy
Laagjes afpellen
Gedrag en gedachten die we in onze jeugd hebben aangeleerd, zijn als diep uitgesleten paden in ons lichaam en ons brein verankerd. Welke patronen helpen je in je huidige leven en welke wil je loslaten? Je bent van harte welkom om je oude beschermlagen van je af te schudden en samen nieuwe wegen te ontdekken.

Het resultaat
Je leert je jezelf en je drijfveren op een levendige manier goed kennen. Je bent je eerder bewust van je grenzen en behoeften en kan ze beter aangeven. Je voelt je veiliger in relatie met jezelf en met de mensen om je heen. Je weet beter wat jij wil. Stress en spanningsklachten verminderen.
Je kan bij mij terecht met burn-out klachten, stemmingsklachten, ADHD, hechtings- en relatieproblematiek, PTSS, angstklachten en onverwerkte rouw.
 
Op mijn blog  BANG leer je meer over omgaan met angst.

Geïnteresseerd? Neem contact met me op

Vogel.bol.therapie.Groen

Uit de Praktijk

 

Als Evert een presentatie moet geven, slaat de paniek hem om het hart. Het zweet staat in zijn handen en hij wil het liefst door de grond zakken. In de therapie roepen we dit beeld op. Hij laat een jongetje zien dat zichzelf heel klein maakt, koppie naar beneden weg gedoken tussen zijn schouders, met een onzekere en tegelijk wat gelaten gezichtsuitdrukking. Alsof hij anticipeert op toch niet gezien en gehoord worden. Als ik zijn houding en gezichtsuitdrukking ‘spiegel’, verzacht zijn gezichtsuitdrukking. In plaats van boos te worden op zichzelf, spreidt hij zijn armen en verwelkomt het jongetje dat nooit gezien werd. Na deze oefening lukt het hem beter zichzelf gerust te stellen in aanloop naar een presentatie. Hij presenteert veel meer vanuit zijn volwassen kracht en krijgt er zelfs plezier in!

EFT relatietherapie

Thuis komen bij elkaar

Doorbreek destructieve patronen in je relatie en leer op een veilige manier met elkaar te verbinden.

Herken je jezelf in één van deze situaties?
 • Je voelt je machteloos in je relatie
 • Je voelt je snel aangevallen door de ander
 • Je hebt vaak het gevoel dat je jezelf moet verdedigen
 • Eén van jullie zoekt steeds contact en de ander sluit zich af en trekt zich terug
Jullie hebben
 • bij tijd en wijlen knallende ruzie waarbij de kopjes nog net niet (of wel) door de kamer vliegen
 • de neiging je terug te trekken in je eigen wereld en je hebt het gevoel dat jullie uit elkaar groeien
Hoe helpt EFT?
 • Jullie leren deze destructieve ‘dans’ herkennen en stoppen.
 • Zo wordt het veiliger om meer kwetsbare gevoelens, die vaak achter de destructieve dans schuilgaan, bijvoorbeeld angst voor afwijzing of het gevoel dat je het nooit goed kan doen, (in)voelbaar en zichtbaar te maken.  
 • Liggen er nog ‘oude koeien’ dan ruimen we die samen op.
 • Jullie leren aan de hand van een concreet stappenplan, steeds opnieuw op een veilige manier te verbinden.
EFT in individuele therapie

EFT kan je ook zonder partner doen. We onderzoeken de patronen in de belangrijke relaties die je in je leven hebt opgebouwd.
Zodat jij jezelf in een volgende relatie beter kent. Je weet beter weet wat je nodig hebt, je kent je valkuilen, grenzen en (hechtings-)behoeften.

EFT Houd me Vast – training voor koppels
4 zondagen – 7 stappen
Je leert de-escaleren en veilig verbinden.

Samen met Hanneke van der Linden geef ik de EFT houd me vast training van Sue Johnson. Je krijgt een routebeschrijving om escalaties eerder te herkennen en te doorbreken. Je leert opnieuw, veilig te verbinden met elkaar. Dit bewezen effectieve programma hebben wij verrijkt met ervaringsgerichte oefeningen die je helpen nog eerder bewust te worden waar jullie te bevinden en wat je nodig hebt om samen te herstellen. 

 

 

De volgende Houd me vast training start: 
Zondag 23 Januari  om 11.00 uur

Geïnteresseerd? Neem contact met me op

Open Floor – Conscious Dans – Den Haag

25 – 27 Maart Libido Fundamentals met Arjan Bouw                                                     

We exploreren onze seksuele energie in de breedste zin van het woord. Levenskracht, passie, verbinding, culturele blauwprints, geven, ontvangen, openen, sluiten, verstilling en gaan… Dans je mee of heb je vragen? Neem gerust contact met me op. 
Nieuwsgierig naar wat we gaan doen?   https://vimeo.com/155134566
 
Wat

Open Floor Danstherapie nodigt je uit om bewust, in je lichaam door je leven te bewegen. In deze dans is alles welkom wat je op je pad tegen komt. Fijne dingen, maar ook lastige situaties die stress of ongemak geven. We bewegen en includeren wat we tegen komen. Emoties, gedachten, gevoelens, waar in je lichaam voel je ze? En wat voel je daar?
Zijn er impulsen? Welke kant wil je lichaam op?
Dit is de Dans; verbinden met je lichaam in relatie met jezelf en met de mensen en de wereld om je heen.

Hoe

De Core Movement Resources helpen ons om in alle relaties embodied aanwezig te zijn.
Je kleiner en grotere kunnen maken wanneer dat nodig is, spanning los schudden of oude pijn laten smelten. Waar wil je naar toe bewegen en waar vandaan? Hoeveel ruimte heb je nodig? Bij je partner, je familie of op je werk.
Wanneer is het tijd voor een pauze? Om stil te staan en naar binnen te gaan en wanneer is het moment om weer naar buiten te treden en in actie te komen?

Resultaat

Door alles wat we meemaken en ervaren: emoties, gedachten hierover, ook in ons lichaam te voelen, worden we ons eerder bewust waar we staan, hoe het daar met ons gaat en wat we nodig hebben.

Verdriet laten smelten, stres losschudden, boosheid op een veilige manier uiten, bij angst bewust de stevigheid grond opzoeken. Kracht kunnen inzetten, Ruimte durven innemen en weer zacht kunnen worden.

Bij Open Floor Danstherapie krijg je in een veilige bedding alle ruimte om te onderzoeken wat jou beweegt, welke kant je op wil in je leven maar ook tegen welke blokkades je aan loopt en hoe je lijf, samen met je emoties en je gedachten je kan helpen om vooruit te komen.

Geïnteresseerd? Neem contact met me op

Vogel.bol.therapie.Groen

Ervaringen

 • Je schepte eenvoudig orde in mijn hoofd.
  Je maakt dingen snel duidelijk en inzichtelijk. Een sessie bij jou maakt zoveel duidelijker dan 10 bij een ander.

  Marcel
 • Hester heeft een oprechte interesse, is 
warm invoelend en 
begripvol. Ze geeft je het idee dat ze begrijpt hoe je je voelt.
 Ze zorgt dat je je veilig voelt
. Hester 
laat je in je eigen tempo “veranderen”, wordt niet ongeduldig en is niet te streng. Ze past de verschillende methodes vloeiend toe, die op dat moment nodig zijn. Ook 
is ze niet vergeten hoe afgelopen sessie verlopen is.

  Nora
 • … ik weet nog dat toen ik een aantal jaar geleden ik iemand zocht, ik bij jou snel terecht kon. Dat in tegenstelling tot de reguliere zorg.
 Verder kan jij eigenlijk vrij vaak en ben je flexibeler. Ook superfijn dat je tussentijds reageert op mailtjes en echt meedenkt, dit maakt het voor mij veel persoonlijker en geen ‘cliënt nummer zoveel…’.

  Debby
 • Wat ik zo mooi vind aan je behandelingen is dat je de bewegingen mooi uitleest en er passende woorden en vragen bij hebt. Waardoor je van een flow van het ene naar het andere gaat. En waar het antwoord op de vraag zich aandient in de beweging.

  A.
 • Iedereen die denkt dat die stoer genoeg is om alles zelf op te lossen kan ik deze therapie aanbevelen. Ik was erg sceptisch. Mezelf kwetsbaar opstellen is niet echt mijn ding.  De ervaring, het kunnen uiten van opgekropte van woede en angst, was bevrijdend! 

   Ik heb Hester leren kennen als een gevoelige maar objectieve vrouw die de juiste essentie uit het verhaal kan benoemen en verhelderen. 

  Juerd
 • Je gaf me inzichten op een liefdevolle manier.
  Je liet me niet zwemmen, zoekend naar antwoorden en inzichten.
  Je hielp me die te vinden. Je was betrokken, je huilde mee, legde een hand op mijn rug, etc op de heftige momenten.
  Je wist de perfecte opmerkingen te maken. Om gebeurtenissen in ander perspectief te zien. (Zoals een gebeurtenis die ik vertelde, toen vroeg je terloops hoe vaak dat gebeurde. Ik zei om de paar dagen en toen gaf je, geschrokken een reactie, zo dat was vaak. En dat kwam zo binnen… dat ik ineens zag dat het geen kleinigheid was).
  Je bent een ster in helderheid te geven. Hoe verwarrend het soms is, bij jou trekt de mist op.
  Je hebt genoeg aan een half woord.

  Sharon