Coaching
Coaching Professionals
Inzicht in en begrip voor de drijfveren achter ons gedrag
Waarom werkt ervaringsgerichte coaching beter dan alleen praten?
Grenzen en behoeften voelen en aangeven
Wat vertelt mijn lijf mij?
Lichaam en beweging als hulpbron op je werk
Het resultaat
Geïnteresseerd? Neem contact met me op
Uit de praktijk
Als Evert een presentatie moet geven, slaat de paniek hem om het hart. Het zweet staat in zijn handen en hij wil het liefst door de grond zakken. In de therapie roepen we dit beeld op. Hij laat een jongetje zien dat zichzelf heel klein maakt, zijn hoofd weggedoken in zijn schouders. Ik zie een onzekere en tegelijk wat gelaten gezichtsuitdrukking. Alsof hij anticipeert op toch niet gezien en gehoord worden. Als ik zijn houding en mimiek ‘spiegel’, verzacht zijn gezicht. In plaats van boos te worden op zichzelf, spreidt hij zijn armen en verwelkomt het jongetje dat nooit gezien werd. Na deze oefening lukt het hem beter zichzelf gerust te stellen in aanloop naar een presentatie. Hij presenteert veel meer vanuit zijn volwassen kracht en krijgt er zelfs plezier in!
Ervaringen
Jouw focus op het lichaam helpt heel erg als (teveel) nadenken een valkuil voor je is. Bij meer ‘intellectuele’ coaches had ik interessante gesprekken, bij jouw sessies had ik krachtige ervaringen. Die hielpen mij om als heel mens te leren in plaats van alleen in mijn hoofd.
De theorie die je aanhaalt is overzichtelijk en begrijpelijk en niet te veel. Je duikt het liefst meteen de oefeningen/praktijk in om het echt te laten binnenkomen.
Je zit niet steeds te schrijven terwijl de ander praat. Bij anderen heb ik dat notitieblok soms als een barrière gevoeld waardoor ik ook afstandelijker werd (meer analytisch, minder gevoelig).
Je bent serieus wanneer het nodig is, maar in de kern is het eigenlijk spelen en zit er humor en plezier in het proces, ook als het over moeilijke dingen gaat. Dat geeft lucht. – Harma –